Mooiste kastelen in Europa


Deze mooie kastelen moet u zeker eens bezoeken! Wij hebben heel europa afgespeurd naar de mooiste kastelen die er zijn. Voor elke liefhebber van cultuur of kastelen moet u deze kastelen zeker bezoeken.

10. Slot Lichtenstein

Slot lichtenstein ligt net onder Stuttgart in Duitsland. Dit kasteel is exact op de locatie van burg Lichtenstein gebouw in de 19e eeuw. Het kasteel is gebouwd naar het beeld van kastelen wat in de 19e bestond. De locatie op een berg is uniek en bood een goed voordeel in het verdedigen van het kasteel.

9. Kasteel Segovia

Kasteel Segovia ligt in Spanje en is gebouwd op een driehoekige bergtop. Bij deze berg komen de rivieren Clamores en Eresma samen. Na wel 20 verbouwingen heeft het zijn huidige vorm verkregen. De laatste renovatie was in de 19e eeuw toen een deel van het kasteel was beschadigt na een brand.

Kasteel Segovia

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Kasteel Miranda 

Halverwege de 19e eeuw liet de familie Liedekerke-Beaufort een engelse architect Miranda ontwerpen. Kasteel Miranda is gebouwd in België en is zelfde jaar als de opdracht opgeleverd. Dit kasteel is gebouwd naast een boerderij waar de familie woonde tijdens de bouw van het kasteel. Kasteel Miranda staat momenteel leeg.

Kasteel Miranda

 

 

 

 

 

7. Kasteel Dunnottar

Het kasteel Dunnottar ligt op een schiereiland in Schotland waardoor het kasteel een mystieke uitstraling krijgt. In de 18e eeuw is het kasteel verlaten en raakte het in verval. Deze dagen zijn er slechts nog ruïnes van het kasteel over.

6. burg Hochosterwitz

De burg Hochosterwitz is gelegen in de bergen van Oostenrijk. Deze burg staat al sinds de 9e eeuw beschreven in de boeken. In de 16e eeuw is de huidige burcht gebouwt door de toenmalige burcht uit te breiden.

5. Kasteel Huniazi

Wilt u kasteel Huniazi bezoeken? Dan moet u de koffers pakken want het kasteel ligt namelijk in de provincie Transsylvanië in Roemenië. Dit is een van de grootste kastelen in Europa. Het kasteel heeft een eigen waterput waar naar zeggen 15 jaar aan is gewerkt.

4. Kasteel Windsor

Kasteel Windsor is al 900 jaar lang bewoond geweest en door zijn 45.000 vierkante meter oppervlakte is het, het grootste bewoonde kasteel ter wereld. Het kasteel wordt bewoond door Koningin Elisabeth als tweede huis. Ook vinden er in het kasteel staatsbanketten plaats voor de koninklijke familie en genodigde gasten. Als de koninklijke familie in het kasteel verblijft doen ze dit in het zogenaamde upper ward gedeelte van het kasteel.

3. Kasteel Kilkenny

Het kasteel Kilkenny is gebouwd in het jaar 1195. Het kasteel is gebouwd aan de rivier de Nore hier had William Marshal een goed zicht op de rivier en mogelijke vijanden die naderen.
Rond het kasteel zijn huizen gebouwd waar vroeger mensen buiten het kasteel woonde. Deze huizen zijn later de stad Kilkenny geworden vernoemd naar het gelijknamige kasteel.

2. Slot Neuschwanstein

Het slot Neuschwanstein is ontstaan in 1869 wanneer Koning lodewijk 2 opdracht gaf tot de bouw van het kasteel. De koning had de wens een Sprookjesachtig Ridderslot te maken, dat is dit kasteel zeker geworden. De koning heeft hier echter niet meer van kunnen genieten omdat het kasteel pas is voltooid na het overlijden van de koning. Het kasteel dat zo sprookjesachtig aan dat disney haar inspiratie heeft op gedaan bij slot Neuschwanstein voor het kasteel van doornroosje.

Slot Neuschwanstein

 

 

 

 

 

 

1. Mont Saint Michel

De middeleeuwse abbij is gebouwd op een aantal rotsen in een baai van de zee. Het kasteel steekt op het hoogste punt 170 meter uit boven de zeespiegel. In 1979 is de abdij opgenomen op de werelderfgoedlijst. Mont Saint Michel behoort tot 1 van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Frankrijk.

Mont Saint Michel

 

 

 

 

Parkeren Schiphol