P3 Schiphol, zo werkt het


 

P3 is één van de 6 grote parkeerterreinen van Schiphol. Op dit parkeerterrein is er plaats voor ruim 10.000 auto’s. De P3 parkeerplaatsen worden voornamelijk gebruikt voor parkeren voor langere tijd. Meerdere aanbieders verhuren hier parkeerplaatsen aan mensen die hun auto op een veilige plaats willen stallen terwijl zij op vakantie of zakenreis gaan.

 

Bagage Drop-off

De enige in-en uitgang van het P3 terrein is via een beveiligde toegangspoort. Er is dus continu toezicht over wie het terrein opkomt en wie het terrein verlaat. Mensen die van te voren een plaatsje gereserveerd hebben en daarbij hun kenteken hebben aangemeld, kunnen direct doorrijden.

Op het terrein is een Bagage Drop-Off. Bij deze zogenaamde Drive-incheck mogen Arke en Transavia passagiers hier hun bagage alvast inchecken. Je hoeft dus niet meer met je bagage rond te lopen en heb je je handen vrij om nog even lekker Taxfree te winkelen of om nog even rustig een kopje koffie te drinken, zonder dat je je koffers in de gaten moet houden. Na het inchecken en parkeren kun je direct door naar de paspoort controle en security-check. De koffers worden met een speciale bus alvast naar het juiste vliegtuig gebracht.

 

Het parkeerterrein

Na P1 en P2 is P3 het meest dichtbij zijnde parkeerterrein van Schiphol. Alle bezoekers en gebruikers van de luchthaven mogen gebruik maken van dit parkeerterrein, zolang er plaats is. P3 is qua tarief het aantrekkelijkst om te parkeren als je langer dan twee dagen je auto wilt parkeren. Hoe langer de auto staat geparkeerd, hoe meer korting er van de totaalprijs afgaat. De meeste parkeerplaatsen worden dus ook vergeven aan mensen die voor langere tijd op reis zijn.

Het parkeerterrein is op ruim twee kilometer afstand van de luchthaven.

Om er te komen volg je de borden P3 lang Parkeren of houd je Holiday Avenue, Schiphol, Haarlemmermeer aan als eindbestemming op je navigatie.

 

Naar de terminal

Vanaf het parkeerterrein rijden er gratis pendelbussen waarvan je gebruik kunt maken. Deze bussen rijden om de tien minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten op de volgende bus. Deze speciale shuttlebussen brengen je binnen 5 minuten naar de terminal.

Op het terrein is er een vernieuwde wachtruimte waar je beschut op de bussen kunt wachten. Er zijn hier zelfs toiletten en bagagekluizen aanwezig en je kunt, indien nodig, gebruik maken van de wegenwachtservice.

 

 

De beveiliging

Naast de controle van de toegangspoort bij de ingang zijn er nog meer maatregelen genomen om de veiligheid op het parkeerterrein te waarborgen. Er zijn 24 uur per dag werknemers aanwezig die het terrein bewaken. Daarnaast hangen er op en rondom het hele terrein beveiligingscamera’s die dag en nacht toezicht houden op de auto’s en de bezoekers.

 

Reserveren

Een plaats reserveren op P3 Schiphol is niet verplicht, maar wel verstandig. Wanneer je vooraf boekt kun je gebruik maken van speciale kortingen en je kunt eenvoudig vooruit betalen met iDeal of Creditcard. Via internet kun je ook zelf een inrijmethode kiezen; via creditcard, een 6-cijferige inrij methode of via kentekenherkenning.

Reserveren voor een plaatsje op P3 kan tot één dag voor vertrek.

Als je niet van te voren een plaats reserveert, dien je je aan te melden bij aankomst op het parkeerterrein. De stalling moet ter plaatse betaald worden met een Creditcard of contant.

 

 

Parkeren Schiphol