De mogelijkheden van de auto parkeren op Schiphol


 

Je kunt heel gemakkelijk je auto parkeren op Schiphol. De diverse parkeerlocaties zijn overzichtelijk ingedeeld. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen kort (tot twee dagen) en lang (twee dagen of meer) parkeren en of je iemand wilt ophalen of wegbrengen. Voor al deze verschillende parkeersituaties heeft Schiphol een parkeermogelijkheid.

 

Kort parkeren

De meeste mensen die voor slechts één of twee dagen een parkeerplek nodig hebben parkeren hun auto op P1 of P2. De tarieven zijn hier het meest gunstig en je auto staat op loopafstand van de terminal.

Schiphol biedt diverse parkeerdiensten aan. Voor parkeren voor korte duur kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Schiphol Terminal Parking. Je auto staat dan in een overdekte en bewaakte parkeergarage. Voor een heel kort bezoek aan Schiphol kun je geen plaats reserveren. Mensen die een weekendje weggaan kunnen maar beter wel een plaats reserveren, om zeker te zijn van een parkeerplaats dichtbij de luchthaven.

 

Schiphol Short Stop Parking is een zeer voordelige optie. Parkeren tot een half uur is hier heel voordelig. Het eerste kwartier parkeren is zelfs helemaal gratis. Deze parkeerservice is ideaal voor als je even snel iemand komt ophalen, maar toch niet in de auto wilt wachten.

Schiphol Short Stop parking kun je niet van te voren reserveren.

 

Als je alleen maar iemand wilt wegbrengen of ophalen, zonder de auto te verlaten kun je bij de Short Stop gebieden terecht. Deze gebieden bevinden zich zowel bij de vertrekhallen voor het wegbrengen en bij de terminal voor het ophalen. Deze gebieden zijn niet bedoeld om te parkeren, maar alleen geschikt om snel de passagiers in- of uit te laten stappen en de bagage in- of uit te laden.

 

Lang parkeren

Een parkeerplaats voor langere tijd kun je boeken bij P3 of P4. Wanneer je van plan bent om je auto langer dan twee dagen te stallen ben je hier het goedkoopste uit. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Schiphol Smartparking en Schiphol Park & Travel. Deze parkeerservices kun je van te voren online boeken om zeker te zijn van een voordelige parkeerplek.

 

Omdat P3 en P4 iets verder van de luchthaven afliggen, rijden er hier shuttlebussen. Deze bussen pendelen om de tien minuten tussen de terminal en het parkeerterrein. Gebruikers van het parkeerterrein mogen geheel kosteloos gebruik maken van deze bussen. Met de shuttlebus ben je binnen 5 minuten op de luchthaven.

 

P3 en P4 zijn altijd open. Indien er plek is kun je hier dus altijd terecht. Helaas gebeurd het dikwijls dat mensen teleurgesteld worden omdat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn. Om teleurstelling te voorkomen wordt het dus wel aangeraden om voor je bezoek of je reis een parkeerplaats te reserveren. Een parkeerplaats heb je online heel snel geregeld.

 

Extra Service

Bij Schiphol is het ook mogelijk om gebruik te maken van extra services bij het parkeren, zoals Valet parking,  een autowas service en een kleine onderhoudsbeurt voor je auto. Mensen die gebruik maken van deze extra services mogen zelf gebruik maken van luxe loungeruimtes op de luchthaven.

 

KingParkingImage

Parkeren Schiphol