De diverse mogelijkheden van parkeren bij Schiphol


 

Schiphol is het belangrijkste vliegveld van Nederland. Jaarlijks maken miljoenen mensen gebruik van de diensten van deze enorme luchthaven. Het is daarom ook niet verrassend dat er diverse parkeermogelijkheden rondom de luchthaven aanwezig zijn. De parkeerterreinen zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zodat parkeren bij Schiphol heel overzichtelijk is.

 

Afzetten en ophalen

Wanneer je een passagier komt ophalen dan wordt je aangeraden om te parkeren in Schiphol Terminal Parking. Dit bevind zich in P1 en P2. Je bent dan op ongeveer twee minuten loopafstand van de aankomsthal.

 

Schiphol Short Stop Parking is speciaal geschikt voor mensen die even snel iemand komen ophalen. Op deze speciale parkeerplekken mag je een korte stop maken om de passagiers op te halen en de bagage in de auto te laden. Langer parkeren is hier niet toegestaan.

 

Wanneer je een passagier wilt wegbrengen kun je ook het beste terecht op Schiphol Terminal Parking P1 of P2.

 

Even snel iemand afzetten voor de deur kan ook. Volg hiervoor de borden “Vertrekhal” en stop bij de juiste vliegtuigmaatschappij. Je krijgt hier kort de tijd om de passagier uit te laten stappen en de reisbagage uit te laden. Je auto parkeren mag hier niet.

 

P1 en P2

Parkeerterreinen P1 en P2 worden voornamelijk gebruikt door mensen die maar één of twee dagen hun auto bij Schiphol willen parkeren. De tarieven voor deze parkeerplaats liggen iets hoger dan bij de andere parkeerterreinen, maar dat komt voornamelijk door de ligging en door het feit dat deze parkeerplaatsen overdekt zijn. Deze parking ligt op slechts 1 minuut loopafstand van de terminal van de luchthaven. Parkeren op deze parkeerterreinen heet daarom ook wel Schiphol centrum parking. Door de gunstige ligging van P1 en P2 hoef je niet lang met je reisbagage te lopen en hoeven kleine kinderen ook niet ver te lopen. Ook voor mensen die slecht ter been zijn, zijn deze parkeerplaatsen uiterst geschikt.

 

P3 en P4

Parkeerterreinen P3 en P4 liggen iets verder bij de terminal van Schiphol vandaan. De tarieven zijn daarom iets gunstiger. Wanneer je ervoor kiest om van deze parkeerplaatsen gebruik te maken, hoef je niet bang te zijn dat je ver hoeft te lopen. Mensen die gebruik maken van deze garage mogen gebruik maken van de gratis pendelbussen die af en aan naar de terminal rijden.

Wanneer je van te voren een parkeerplaats reserveert kunnen kortingen hoog oplopen. Sommige kortingen lopen op tot ruim 40% van de oorspronkelijke prijs.

P3 en P4 worden voornamelijk gebruikt door mensen die langer dan 3 dagen op reis zijn.

 

P5 en P6

P5 en P6 zijn parkeerplaatsen speciaal bedoeld voor het Valet parking.

Hier worden auto’s gestald van eigenaren die hun auto direct bij de luchthaven hebben afgezet. Valet parking houdt in dat je zelf naar een afgesproken plek bij de vertrekhal rijdt. Daar staat een chauffeur op je te wachten die je helpt met het uitladen van je bagage. Vervolgens wordt je auto naar de parkeerplaats gereden. Gedurende je hele reis staat de auto op de bewaakte parkeerlocaties P5 of P6. Bij terugkomst wacht de chauffeur met je auto weer op dezelfde plek. Deze service is iets prijziger dan de andere parkeermogelijkheden, maar je krijgt er wel heel veel service voor terug.

schpihol_smart_parking

Parkeren Schiphol